De 40ste editie van “Le Motocross du Doudou” werd gewonnen door clubrijder Clement Desalle, maar Ken zorgde voor heel wat weerwerk en werd knap tweede voor Kevin Strijbos die derde werd.

In de vroege ochtend zette Ken in het gekende ” Bois brûlé ” de  tweede qualificatietijd neer achter Clement Desalle. Bij de start van de eerste reeks kwam Keeno zeer goed van achter het starthek weg, en nestelde zich in de eerste ronde achter leider Clement Desalle. Even kregen we een duel Keeno-Strijbos voor de tweede plaats, maar meer dan dreigen kon hij niet en Keeno werd verdienstelijk tweede. De tweede reeks nam Steve Ramon de kopstart voor Keeno en Desalle. In de eerste ronde zette de Waal Desalle meteen orde op zaken en nam de leiding over voor Ken en Ramon. Desalle maakte in de vijfde ronde een foutje en zo kwam Keeno aan de leiding, hij kon deze twee ronden vasthouden, maar even later nam een sterk rijdende Desalle de leiding terug over. Ken werd uiteindelijk tweede op amper 3 seconden van Desalle.

Reeks1:
1. Clement Desalle
2. Ken de Dycker
3. Kevin Strijbos
4. Dietger Damiaens
5. Roy Silliën

Reeks 2:
1. Clement Desalle
2. Ken de Dycker
3. Kevin Strijbos
4. Steve Ramon
5. Dietger Damiaens

Eindstand:
1. Clement Desalle 50 p
2. Ken de Dycker 44 p
3. Kevin Strijbos 40 p
4. Dietger Damiaens 34 p
5. Steve Ramon 33 p

Klik hier voor de foto’s van Smeys G.