Zondag neem je deel aan de befaamde strandrace “Le Touquet”, wat zet je aan tot deze loodzware drie uur durende strandrace?

Ken: ” Ik voelde me altijd erg aangetrokken tot deze strandrace en wilde deze al heel lang eens rijden. Door voorbereidingen op het wereldkampioenschap van andere jaren en door tijdsgebrek kon dit nooit plaats vinden, doordat ik nu tijd over heb neem ik dus deel.”

Je neemt het op tegen oa Daymond Martens (winnaar 2017), Steve Ramon (winnaar 2011)  Mika Potisek, Nathan Watson, Axel Van de Sande etc toch wel allemaal specialisten in deze tak van motorsport. Wat zijn je doelstellingen?

Ken: ” Ik ga mij vooral amuseren, fun maken op de eerste plaats. Ik heb dan ook niet speciaal getraind voor deze wedstrijd, maar voor een top 10 plaats wil ik wel tekenen”.

Met welke motor zal je deelnemen, en wat zijn de grootste veranderingen aan de motor ?

Ken: “Ik zal aantreden met een KTM 450, deze heeft een HGS uitlaat en zal voorzien worden door WP Stop&Go veringen, een langere achterbrug en een zes versnellingsbak en natuurlijk een grotere tank.”

Zoals velen onder ons weten kan je tijdens de wintermaanden niet echt stil zitten,  wat heb je zoal uitgespookt?

Wel ik heb tot nu toe niet echt stil gezeten nee, ik speel oa voetbal en rij veel met de fiets om toch wat basis conditie te onderhouden. Ook rij ik nog vaak met de motor, en spreek ik regelmatig met vrienden af om te gaan crossen. Zoals ik eerder al zei alles om de fun en niets moet.”

Rij je in 2018 volledig privé of heb je ondersteuning van een team?

Ken: “Dit jaar zal ik volledig privé rijden met de steun van persoonlijke sponsors die ik zeer dankbaar ben.”

Wat brengt het nieuwe seizoen zoal voor je? Waar kunnen we je komen aanmoedigen?

Ken: “Nu zondag dus de strandrace, en de volgende 2 wedstrijden liggen ook al vast, namelijk op 18/2 de internationale wedstrijd in Lacapelle-Marival  Frankrijk en op Belgische bodem in Mons op 1/04. Ik zal ook wat wedstrijden gaan rijden in de VMCF waar ik me vooral wil amuseren… ik rij enkel nog de wedstrijden waar ik echt zin in heb.”

Nog een laatste vraag, stel een gerenomeerd MXGP team verliest hun piloot door blessure en vraagt je om voor hen in de GP’s in te vallen voor hun. Ga je op hun voorstel in ? 

Ken: “Daar kan zeker over gepraat worden, als ik zelf aanvoel dat ik nog meekan wil ik het erop wagen ja.”

Bedankt Keeno, alvast heel veel succes zondag !!!!!!

Alle verdere info ivm de strandrace klik hier ! Keeno zal met NR #1210 rijden, het vertrek is gepland om 13h30.