In het “Bois brûlé”  te Mons kreeg Ken zijn aller laatste test voorgeschoteld voor hij aan het Europese luik van de Gp’s begint. Onze beer kreeg toch wel geduchte tegenstand van v Horebeek, Graulus, Ramon etc…In de morgen zette hij in de kwalificatie een derde tijd neer achter v Horebeek en Graulus. Onder een stralende zon stuurde Keeno zijn Suzuki RMZ 450 naar een geweldige holeshot in de eerste reeks, maar moest al vlug een snelle v Horebeek voorbij laten. Hij reed zijn eigen tempo en kon zijn tweede plaats veilig stellen achter een beresterke “Jerre”. De tweede reeks kwam Ken als vierde uit de startblokken, hij stelde meteen orde op zaken en kon halfweg wedstrijd naar een tweede plaats doorschuiven. Keeno kreeg naar het einde toe te kampen met opgepompte armen en moest het tempo laten zakken, waardoor hij Graulus moest voor laten om alsnog knap derde te eindigen. Een sterke v Horebeek werd eindwinnaar voor Keeno en Graulus.

Eerste reeks;
1. Jeremy van Horebeek, 2. Ken de Dycker, 3. Steve Ramon, 4.Erik Willems, 5. Damon Graulus, 6. Kenny Vandueren, 7. Daymond Martens, 8. Dietger Damiaens, 9. Joey Smet, 10.Roy Silliën

Tweede reeks;
1. Jeremy van Horebeek, 2. Damon Graulus, 3. Ken de Dycker, 4. Steve Ramon, 5. Erik Willems, 6. Dietger Damiaens, 7. Kenny Vandueren, 8. Roy Silliën, 9. Daymond Martens, 10. Joey Smet

Eindstand;
1. Jeremy van Horebeek 50, 2. Ken de Dycker 42, 3. Damon Graulus 38, 4. Steve Ramon 38, 5. Erik Willems 34, 6. Kenny Vandueren 29, 7. Dietger Damiaens 28, 8. Daymond Martens 26, 9. Roy Silliën 24, 10. Joey Smet 23…

Klik hier voor de foto’s van Smeys G.